Informatie

OVZoeker is een visualisatie voor actuele informatie in het Nederlandse openbaar vervoer. De actuele locaties van bussen, trams en treinen worden getoond en deze kunnen aangeklikt worden voor gedetailleerde informatie over het voertuig en de rit. Ook de haltes in de buurt worden weergegeven met actuele aankomsttijden. Daarnaast worden de OV-fiets huurlocaties weergegeven met actuele beschikbaarheid indien deze bekend is.

Deze gegevens zijn afkomstig van de vervoerders en worden via het NDOV loket aangeleverd. Alle data wordt zover als technisch mogelijk is onbewerkt doorgegeven. Dat betekent dat locaties en vertragingen niet geinterpoleerd of op andere wijze voorspeld worden.

Alle dynamische objecten op de kaart (voertuigen, haltes en OV-fiets huurlocaties) kunnen gelinkt worden door op de "Permalink" knop in de popup te klikken. Deze links mogen ook met behulp van een iframe in andere websites gebruikt worden, bijv. om de actuele vertrektijden bij een halte in de buurt van een bedrijf te tonen of de huidige locatie van een bijzonder voertuig te linken. Je bent dan echter wel verplicht om ook de volledige website te linken en de iframe groot genoeg te maken om de advertenties te tonen.

Het is niet toegestaan om de WebSocket en/of HTTP API te gebruiken in een andere website en/of applicatie zonder schriftelijke toestemming van de eigenaar van deze website.

De visualisatie is ontwikkeld door Alexander Overvoorde en de icoontjes op de kaart zijn ontworpen door Nicolas Mollet of afgeleide werken van zijn marker set. Deze icoontjes zijn beschikbaar onder een Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Unported licentie.

Feedback

Heb je een suggestie voor een nieuwe feature, denk je een probleem gevonden te hebben of wil je gewoon even laten weten hoe handig je de website vindt? Stuur mij dan een e-mail.

Disclaimer

Alexander Overvoorde, hierna te noemen "de Eigenaar", verleent je hierbij toegang tot ovzoeker.nl ("de Website") en nodigt je uit de hier aangeboden diensten af te nemen.

De Eigenaar behoudt zich daarbij het recht voor op elk moment de inhoud aan te passen of onderdelen te verwijderen zonder daarover aan je mededeling te hoeven doen.

De Eigenaar spant zich in om de inhoud van de Website zo actueel mogelijk te maken. Ondanks deze zorg en aandacht is het mogelijk dat de inhoud onvolledig en/of onjuist is.

De op de Website aangeboden materialen worden aangeboden zonder enige vorm van garantie of aanspraak op juistheid. De materialen kunnen op elk moment wijzigen zonder voorafgaande mededeling van de Eigenaar.

Voor op de Website opgenomen hyperlinks naar websites of diensten van derden kan de Eigenaar nimmer aansprakelijkheid aanvaarden.

Privacybeleid

Deze Website maakt gebruik van Google Analytics, een webanalyse-service die wordt aangeboden door Google, en gegevens verzamelt over het gebruik van de website. Deze dienst maakt gebruik van cookies om de Eigenaar te helpen het gebruik van de website te analyseren, en met die kennis de Website te verbeteren. De verzamelde gegevens mogen door Google aan derden verschaft worden, maar worden geanonimiseerd door je IP-adres te verwijderen.

Daarnaast wordt je huidige locatie, zoals deze door je apparaat bepaald is, gebruikt om de kaart op deze positie te centreren. Deze locatie wordt over een beveiligde verbinding naar de server verzonden om de dichtstbijzijnde haltes te vinden, en om resultaten voor de zoekfunctie te sorteren op afstand. Deze gegevens worden opgeslagen, maar alleen gebruikt om de functionaliteit van de website te verbeteren.